Cauta
Back to all

5 Jucarii importante pentru dezvoltarea bebelusului

Topul jucariilor care ajuta in dezvoltarea micutilor nostri
  • Sortatoarele :ideale pentru dezvoltarea motricitatii si a capacitatii de problem solving. Daca la inceput (6-15 luni) bebelusii prefera sa ia formele, sa le analizeze, sa le pipaie, si sa le arunce cat colo,  de la 15 luni creste interesul pentru introducerea lor corecta. In functie de dificultatea lor, sortatoarele pot fi jucarii utile pana catre 3 ani ajutand, pe langa cele enumerate mai sus si la intelegerea cauzei si efectului, identificarea formelor si culorilor si dezvoltarea dexteritatii.
  • Jocurile de stivuire/ nesting (introducere unul in altul): pun la lucru manutele micute pentru dezvoltarea motricitatii fine, ajuta in coordonarea ochi – mana si perceperea spatialitatii. Diferitele marimi si culori sunt o ocazie excelenta de a dezvolta vocabularul sau a introduce elemente de numarare, ordine, etc. Lasati liberi, fara constrangerea a ceea ce ar trebui sa fie un joc de stivuire, copiii ne vor surprinde cu creativitatea lor si utilizatile outside the box date acestor jucarii.
  • Cuburile: jucarii nemuritoare, iubite generatie dupa generatie, cuburile ajuta inca din primele luni la perceperea formelor si culorilor iar mai apoi la dezvoltarea dexteritatii, a perceperii spatialitatii si nu in ultimul rand la dezvoltarea rabdarii si creativitatii.
  • Cilindrii cu ciocan: o sursa inepuizabila de distractie si un instrument util pentru intelegerea cauzei si efectului si dezvoltarea dexteritatii.
  • Puzzle-urile: pun copiii in situatia de a-si stabili un scop si mai apoi o strategie, de a-si folosi memoria si exersa capacitatea de a recunoaste forme diverse. Nu in ultimul rand, puzzle-urile pun la incercare rabdarea dar contribuie, la final, si la cresterea stimei de sine.
Comentarii
Lasati un comentariu Inchis
Numai utilizatorii Inregistrati pot lasa comentarii.